Skip to content

Hoe wij werken

van conceptontwikkeling tot eindproduct

UITVISSEN

Wat moet de wereld in? Welk verhaal wil je graag vertellen?  Wij analyseren en helpen de verhalen te vinden in jouw organisatie. Wij denken mee en komen met creatieve ideeën voor een beeldschone film met een sterke boodschap.

INFLUISTEREN

Hoe kun je jouw verhalen het beste vertellen? Waarmee raak je jouw publiek?  We geven inzicht, structuur en advies. Wij schrijven het idee uit en ontwikkelen het format en het script. Dit doen we natuurlijk samen met jou als opdrachtgever.

OPLEVEREN

Wij zetten alle plannen en ideeën om in een mooi beeldend en sterk verhaal. We werken samen met creatieve en ervaren producers, editors en cameramensen die meteen betrokken worden. Alles voor het beste resultaat.

ANALYSEREN

Vooraf  bepalen we met jou als opdrachtgever welk doel de film heeft en wat het moet opleveren. Maak het concreet en meetbaar. Samen bepalen we met welke instrumenten het effect het beste te meten is en peilen we hoe groot de impact is.

Wat wij maken

(mini)documentaires - krachtige bedrijfsfilms - formats voor online series - persoonlijke portretten - arbeidsmarktcommunicatie 

Wie wil je bereiken

Wanneer je als organisatie kiest voor het inzetten van film is het belangrijk om te bepalen wie je wilt bereiken. Wil je een boodschap overbrengen aan klanten, cliënten, of medewerkers? Iedere doelgroep heeft een andere verhaal nodig met een andere aanpak. 

foto voor onze aanpak

Wat wil je bereiken

Film is een enorm krachtig middel. Als je dat vat in een sterk en goed verteld verhaal kun je veel bereiken. Breng duidelijk in kaart wat je doel is als je film inzet. Wil je het gebruiken om mensen aan te zetten tot actie, te informeren, meningen te laten vormen of wil je je imago veranderen? Het is belangrijk om dat vooraf te bepalen.

Het mooie is dat dit allemaal kan met het ware verhaal van je organisatie. Daarom zien wij een grote meerwaarde in het inzetten van contentmarketing. Geen schreeuwerige reclameboodschap, maar films met inhoud. Content die het delen waard is. Wij redeneren altijd vanuit de kijker, want wat jouw klant of doelgroep wil weten is belangrijker dan wat jij wilt vertellen. Doe je dat niet, dan gaat jouw verhaal aan je doelgroep voorbij.

Mogelijkheden voor films:

* Persoonlijke portretten

In mooie persoonlijke portretten kan je talloze verhalen vastleggen die je als bedrijf of organisatie graag wilt vertellen. Bijvoorbeeld als je op zoek bent naar nieuw personeel. Dan kan je aan de hand van portretten van gepassioneerde medewerkers laten zien dat jouw bedrijf de ideale werkplek is.

Maar het kan ook zijn dat je als organisatie via contentmarketing wil laten wat jouw waarden zijn, wie tot jouw klanten horen en wat jij belangrijk vindt voor de wereld.  

Portretten kun je ook inzetten om op zoek te gaan naar nieuwe klanten, een ander publiek of om te laten zien wat voor organisatie je bent. Wij denken graag mee hoe je dit soort videoproducties het beste kunt vormgeven en inzetten.

Daniel voor onze aanpak

* (Mini) documentaires

Met documentaires kun je echt een kijkje achter de schermen geven. Je geeft een
wat uitgebreider en indringender beeld van de werkelijkheid. Hoe meer je van jezelf laat zien, hoe geloofwaardiger je verhaal en zo vergroot je het vertrouwen van het publiek dat je wil bereiken. Het pas ook in de trend van langere video's met een ijzersterke inhoud die met zorg zijn gemaakt. Er is zoveel aanbod van korte video's zonder inhoud dat het publiek steeds meer behoefte heeft aan diepgang. Met documentaires kan je als organisatie dus juist opvallen.

onze aanpak docu's

* Arbeidsmarktcommunicatie / employer branding

Overtuig mensen dat het geweldig is om voor jouw bedrijf of organisatie te werken. Ieder bedrijf streeft ernaar om het juiste personeel op de juiste plek te krijgen. Maar het vereist heel wat om dat voor elkaar te krijgen, zeker op deze krappe arbeidsmarkt. Je concurrenten jagen allemaal op dezelfde potentiële collega's.
Het heeft geen enkele zin om alleen maar te roepen hoe fantastisch je bent als bedrijf. Dat is niet geloofwaardig. Maar als je echt een mooie organisatie bent om voor te werken, laat het dan zien! 
Echte verhalen zijn het meest geloofwaardig en geven toekomstige werknemers een eerlijk beeld. De gepassioneerde mensen in je bedrijf zijn je beste reclame. Zet ze in de etalage en steek andere mensen aan met hun enthousiasme. 

Foto arbeidsmarktcommunicatie 400 x 225

* Krachtig bedrijfsfilms

Laat in een mooie bedrijfsdocumentaire zien waarom jouw bedrijf of organisatie het verschil maakt. Met mooie beelden, een interessant verhaal en een journalistieke aanpak zorgen wij dat de film het niveau ontstijgt van een gewone bedrijfsfilm. Een film met echte verhalen die een geloofwaardig beeld geven van je organisatie. Het is een mooie manier om een band op te bouwen met je publiek, je doelgroep te inspireren en een positief gevoel te geven bij je merk.

Het vertellen van je bedrijfsverhaal is vaak helemaal niet zo makkelijk. Wij kunnen je helpen om het verhaal scherp te formuleren en weten hoe je het vervolgens het beste in beeld kan brengen.

* Formats voor online series

Jouw content kun je ook laten zien in een serie van verschillende afleveringen die herkenbaar zijn. Sterke formats brengen de verhalen van jouw organisatie op een unieke manier in beeld. Met een herkenbare stijl in terugkerende rubrieken of een verhaal dat wordt verteld in een reeks.  Het publiek weet, net als het gaat bij televisie, wanneer en wat ze kunnen verwachten. Dit werkt goed voor tv, maar het werkt ook uitstekend voor de verhalen van jouw merk of organisatie. Als televisiemakers zijn wij gewend om te denken in series en hebben wij veel verschillende formats ontwikkeld.

*Aftermovies met inhoud

Aftermovies zijn een geliefde vorm om een evenement of bijeenkomst in beeld te brengen. Wij geloven dat je meer met een aftermovie bereikt als je het niet alleen bij beelden laat. Geef een aftermovie inhoud mee. Zo wordt het meer dan een registratie en kun je het ook gebruiken om een verhaal te vertellen en een boodschap te verspreiden.

.

beeldgeneratie voor onze aanpak
Onze aanpak series
Trailrun voor onze aanpak
videoproducties