Hoe wij werken

van conceptontwikkeling tot eindproduct

UITVISSEN

Wat moet de wereld in? Welk verhaal wil je graag vertellen?  Wij analyseren en helpen de verhalen te vinden in jouw organisatie. Wij denken mee en komen met creatieve ideeën voor een beeldschone film met een sterke boodschap.
 
 
 

INFLUISTEREN

Hoe kun je jouw verhalen het beste vertellen? Waarmee raak je jouw publiek?  We geven inzicht, structuur en advies. Wij schrijven het idee uit en ontwikkelen het format en het script. Dit doen we natuurlijk samen met jou als opdrachtgever.

OPLEVEREN

Wij zetten alle plannen en ideeën om in een mooi beeldend en sterk verhaal. We werken samen met creatieve en ervaren producers, editors en cameramensen die meteen betrokken worden. Alles voor het beste resultaat.

ANALYSEREN

Vooraf  bepalen we met jou als opdrachtgever welk doel de film heeft en wat het moet opleveren. Maak het concreet en meetbaar. Samen bepalen we met welke instrumenten het effect het beste te meten is en peilen we hoe groot de impact is.

Wat wij maken

(mini)documentaires - krachtige bedrijfsfilms - formats voor online series - persoonlijke portretten - arbeidsmarktcommunicatie 

Wie wil je bereiken

Wanneer je als organisatie kiest voor het inzetten van film is het belangrijk om te bepalen wie je wilt bereiken. Wil je een boodschap overbrengen aan klanten, cliënten, of medewerkers? Iedere doelgroep heeft een andere verhaal nodig met een andere aanpak. 

heijmans 800x

Wat wil je bereiken

Film is een enorm krachtig middel. Als je dat vat in een sterk en goed vertelt verhaal kun je veel bereiken. Breng duidelijk in kaart wat je doel is als je film inzet. Wil je het gebruiken om mensen aan te zetten tot actie, te informeren, meningen te laten vormen of wil je je imago veranderen? Het is belangrijk om dat vooraf te bepalen.
Het mooie is dat dit allemaal kan met het ware verhaal van je organisatie. Daarom zien wij een grote meerwaarde in het inzetten van contentmarketing. Geen schreeuwerige reclameboodschap, maar films met inhoud. Content die het delen waard is. Wij redeneren altijd vanuit de kijker, want wat jouw klant of doelgroep wil weten is belangrijker dan wat jij wilt vertellen. Doe je dat niet, dan gaat jouw verhaal aan je doelgroep voorbij.
 

Welke vorm kies je

  • Ervaringsverhaal

Het is niet nodig om zelf hard te roepen dat je de beste bent. Dat werkt zelfs averechts. Laat gebruikers, klanten, cliënten vertellen waarom ze zo blij met je zijn. Laat zien welke waarde jij voor anderen hebt. Door ervaringen van anderen in beeld te brengen vertel je een geloofwaardig verhaal over wat jouw merk, product of dienst kan doen. Wij laten het op een onafhankelijke manier zien.

'De was blijft gewoon dichtbij'

  • Kijkje achter de schermen

De consument van nu wil het ware verhaal horen over producten, diensten en organisaties.  Geen gelikte reclamepraatjes en perfecte beelden, maar het echte verhaal. Door de kijker mee te nemen naar plekken in je organisatie die meestal gesloten blijven, geven wij een integer beeld van de werkelijkheid. Hiermee kan je begrip kweken en je reputatie beïnvloeden. Het geeft weer waarom je de dingen doet die je doet en welke mensen zich met hart en ziel inzetten voor jouw bedrijf. 

'Belangrijk dat ze de zorg, aandacht en liefde voelen'

  • Arbeidsmarktcommunicatie

In een tijd met krapte op de arbeidsmarkt is het een uitdaging om mensen enthousiast te maken voor jouw organisatie. Je concurrenten jagen allemaal op dezelfde potentiële collega's. Het heeft geen zin om alleen maar te roepen hoe fantastisch je bent als bedrijf. Dat is niet geloofwaardig. Maar als je echt een mooie organisatie bent om voor te werken, laat het dan zien! De gepassioneerde mensen in je bedrijf zijn je beste reclame. Met een mooie film zetten wij ze in de etalage zodat zij anderen mensen kunnen aansteken met hun bevlogenheid. 

'Ik geloof in de kracht van ontmoeting'

  • Krachtige bedrijfsfilm

Laat in een mooie bedrijfsvideo zien waarom jouw bedrijf of organisatie het verschil maakt.  Stap af van de strak gescripte films met voorbedachte quotes en laat zien hoe het echt is. Met mooie beelden, een interessant verhaal en een journalistieke aanpak zorgen wij dat de film het niveau ontstijgt van een gewone bedrijfsfilm. Een film met echte verhalen die een geloofwaardig beeld geven van je organisatie. Het is een mooie manier om een band op te bouwen met je publiek, je doelgroep te inspireren en een positief gevoel te geven bij je merk. Het vertellen van je bedrijfsverhaal is vaak helemaal niet zo makkelijk. Wij kunnen je helpen om het verhaal scherp te formuleren en weten hoe je het vervolgens het beste in beeld kan brengen. 

'We zijn veel meer dan een standaard bouwbedrijf'

  • Online serie

Als televisiemakers hebben wij veel verschillende formats ontwikkeld en langlopende series gemaakt. Deze ervaring zetten wij graag om in mooie online series voor jouw organisatie. Een serie is een effectieve manier om je publiek aan je te binden. Dat kan met een informatieve serie maar ook met de verhalen uit en over je bedrijf. Een serie werkt goed voor tv, maar het werkt ook uitstekend voor de verhalen van jouw merk of organisatie. De kijker weet wanneer hij wat kan verwachten en wordt nieuwsgierig naar de volgende aflevering. 

'Dat doe je eigenlijk niet met een vreemde'

  • Documentaire

Vaak word gedacht dat films op internet kort moeten zijn. Maar kort is niet de norm. Er is juist steeds meer behoefte aan inhoud en verdieping.  Langere video's met een ijzersterke inhoud die met zorg zijn gemaakt,  worden juist goed gewaardeerd door het publiek. Met een documentaire kan je een uitgebreid beeld van je organisatie tonen. Maar je kunt jouw verhalen ook in een breder perspectief plaatsen door bijvoorbeeld een tijdsbeeld of trend te laten zien. Met veel plezier duiken we in de archieven en researchen we er op los. 

'Toen was reclame heel gewoon'

videoproducties