AGORA

Zinvol leven tot het einde

Mensen in hun laatste levensfase zijn meer dan alleen patiĆ«nt. In een serie video's wil Agora laten zien waar mensen met een ongeneeslijke ziekte tegenaan lopen, waar ze behoefte aan hebben en wat voor hen zin geeft aan het leven. Agora is een organisatie die samenwerking ondersteunt tussen zorgverleners, professionals in het sociaal domein, vrijwilligers en mantelzorgers, rondom mensen in de laatste levensfase.

Leven met...

Ze levert elke dag topsport, zo zegt ze het zelf. Carla Jonkman is 62 jaar en heeft de ongeneeslijke longziekte COPD. Haar laatste levensfase is aangebroken, hoe lang die duurt is onduidelijk. In deze film vertelt Carla openhartig wat de gevolgen van de ziekte zijn op haar leven en hoe ze ermee omgaat dat ze niet meer beter wordt. 

Het glas is voor Peter Verkade meestal meer dan halfvol. En dat terwijl hij iedere dag wordt geconfronteerd met de ziekte Parkinson en daardoor beperkt is in wat hij kan. Samen met zijn vrouw vertelt hij over het verloop van de ziekte, wat hij doet om het proces zoveel mogelijk af te remmen en hoe hij ondanks de beperkingen alles uit het leven haalt.

Agora
Leven met COPD
Agora
Leven met Parkinson

Ook interessant

Agora | Connecting communities

Ervaringsverhalen

Coƶperatie DELA

Kijkje achter de schermen

Miele

Ervaringsverhalen